2/3 April, de reis kan beginnen

3 april 2024 - Singapore, Singapore

Eindelijk is het dan zo ver, de reis waar we al maanden naar uit kijken kan vandaag beginnen.
Om 20.50 uur zal ons vliegtuig vertrekken. We zijn goed op tijd op Schiphol, het kleine ritje in de shuttlebus is al een belevenis op zich.

We checken meteen in een daarna gaan we met onze handbagage door de controle. Even lijkt het er op dat Jame een strafbaar feit pleegt, hij heeft een inheems beest in z’n koffer namelijk een schildpad. Gelukkig maakt de gezellige douanier natuurlijk een grapje, Jame is echter niet onder de indruk “je weet toch wel dat dit een nacht lampje is en geen echte schildpad!”
Na de controle eten we een hapje en spelen de kids in een speel vliegtuig.

Eenmaal in het vliegtuig hebben de kids zin in de reis, alles is leuk, behalve dat we niet met z’n 6 en bij elkaar konden zitten dus we zitten 3 om 3. We krijgen nog lekker eten met een taartje na en dan is het bedtijd. Dat valt wel even tegen voor de jongens. Slapen in een vliegtuig is niet zo makkelijk als gedacht.
eindstand: Jame en Josh op de grond lekker geslapen, Noah en Liam op de stoelen een uurtje of 3/4 geslapen, papa en mama zo goed als niet geslapen. Gaap. Maar wat zijn we trots op onze jongens en elkaar want ondanks de struggles ging het zo goed, elkaar helpen, veel geduld hebben en rustig blijven als het even moeilijk was. Het is niet niks een vlucht van 12 uur lang.
De Nederlandse ochtend slaan we over want als we landen is het in Nederland 9.00 uur maar in Singapore 15.00 uur.

Je moet er wat voor over hebben maar dan heb je ook wat.  Jewel Changi, (het vliegveld van Singapore) is prachtig. Met de grootste indoorwaterval ter wereld (maar liefst 40 meter hoog), een binnentuin van vijf verdiepingen, een glazen brug van 50 meter en twee doolhoven.
Naast dit moois kijken we ook nog even bij de Pokémon winkel op verzoek van Noah.

In de taxi naar het hotel heeft de chauffeur praatjes voor tien. We krijgen handige tips. Dit is wat ik me vooral herinneren aan de reizen samen met Roald naar Azië, dat Aziaten vriendelijk en behulpzaam zijn én helemaal gek op kleine kids. Liam werd op de foto gevraagd en de twee jongste zijn twee keer geknuffeld door hotel personeel.

We verdelen de twee hotel kamers weer net zo als in het vliegtuig, deze keer slapen Jame en Liam met mama en Noah en Josh met papa. Daarna sluiten we deze eerste dag af in het zwembad boven op het dak van ons hotel en helemaal op het hoogste topje eten we véél te dure tapas en proosten we met een mocktail op dit fantastische avontuur. We zijn hiermee geloof ik al door de helft van ons budget begroot voor Singapore heen, maar ach dit is een soort “Once in a Lifetime ding” dus zoals Noah zei “dan kun je er maar beter goed van genieten!”

P.s de slakken op de foto waren de eerste diertjes die we tegen kwamen op onze reis en geen onderdeel van de tapas, als dat wel zo was geweest koste ze denk ik 15$ per stuk. Dat komt ongeveer wel overeen met de rest van de prijzen op de menukaart . Whoepsie!

photo-output_0photo-output_1photo-output_2photo-output_3 (2)photo-output_3photo-output_4photo-output_5photo-output_2 (2)photo-output_2 (1)photo-output_3 (1)photo-output_0 (2)photo-output_9 (1)photo-output_6photo-output_6 (1)photo-output_7photo-output_8photo-output_8photo-output_9