23/24/25 April, de laatste dagen

25 april 2024 - Thuis, Nederland

23 April, Waterbom Bali! Whoehoe de boy’s hebben er super veel zin in. We willen alles uit de dag halen dus we zorgen dat we er zijn als het park open gaat om 9.00 uur. We hebben een hutje gehuurd waar we onze spullen in kwijt kunnen incl een kluis dat is wel handig. We beginnen meteen aan de glijbanen als we binnen zijn. We stappen als eerst in een grote ronde band waar je met z’n drieën in kan en we zoeven door een grote brede glijbaan. Het park is ontzettend goed onderhouden, schoon en er is echt veel personeel. Overal lopen oplettende badmeesters en bij elke glijbaan word je goed geholpen en staan ze enthousiast te klappen als de kids uit een glijbaan komen. Het lijkt misschien een beetje overdreven maar het is toch leuk die praatjes en met de jongens een high-five of een boks. Beter wat overdreven dan chagrijnig personeel aan de glijbaan. Er zijn zo veel glijbanen om uit te kiezen. Hele hoge, hele snelle, langzame voor de kleintjes. Er zijn ook twee glijbanen met een valluik, dat durven Noah en Liam wel aan. Een glijbaan waarbij je op een matje op je buik ligt is ook favoriet. In de meeste glijbanen mag Josh niet op schoot en als we met z’n allen deze matjes glijbaan gaan doen ga ik als eerst. Ik ben kei hard aan het gillen want op het laatst val je echt van super hoog naar beneden. Als ik tot stilstand kom vraag ik me meteen af of Josh hier huilend of lachend uit zal komen maar hij vindt het super, haha! Er is ook een groot gedeelte voor kinderen onder de 1,25 meter,  daar mogen Jame en Josh spelen. Ze vinden het daar ook super leuk. De hele dag wisselen we elkaar een beetje af, soms gaat Ro met de grote drie in glijbanen en ik met Josh in het kinder gedeelte, soms doen we met z’n 6-en de lazy river. Noah, Liam en Roald kunnen ook nog een half uurtje surfen in een golf simulator, Jame blijkt helaas net 5 centimeter te klein om dit te mogen doen. Daar baalt hij stevig van, hopelijk maakt de surf sessie morgen op het strand een hoop goed. Om 17.00 uur pakken we nog net even de laatste keer een glijbaan en dan zijn we allemaal uitgeteld. Het park sluit om 18.00 uur dus we hebben het goed vol gehouden. We hadden vandaag geluk met het weer, het grootste deel van de dag was er sluier bewolking. In Nederland zou je daar van balen maar hier is het juist heel fijn. Een kwartier in de zon is al bloedheet en ondanks dat je smeert ben je binnen die 15 minuten snel verbrand dus een hele dag in een waterpark in de brandende zon zou echt heftig zijn geweest.
Het was ook niet extreem druk dus erg lang in de rijen staan was er gelukkig niet bij. In Nederland is een zwem park altijd heel lawaaierig maar hier is alles in de buitenlucht dus dan valt het ook veel minder op als het druk is. Het was echt een perfecte dag en we hebben er zo ontzettend van genoten met elkaar!

Voor de laatste avond gaan we nog eens uit eten en tijdens het wachten op de taxi mogen de kids met hun voeten in een bak met visjes die dode huidcellen eten. Ze vinden dit zo grappig en hadden dit altijd al eens willen doen.
Als we eenmaal terug komen in het huis zijn alle kids volledig uitgeteld, Josh zegt zelfs: “mama ik kan echt niet meer lopen” dus snel naar bed. Roald en ik gaan ook meteen daarna want de hele dag met banden de hoge trappen op sjouwen ga je wel voelen aan je lijf.

24 april, de dag van vertrek. We hoeven pas om 17.00 uur uit het huis dus we nemen het er nog even van! We beginnen de dag om 8.30 uur met surfen. We hebben speciaal Jimbaran uitgekozen voor de laatste twee dagen omdat deze kust geschikt is voor beginnende surfers. We zien wel dat de golven wat hoger zijn dan toen we in Kuta gingen surfen maar dat is juist wel leuk want een beetje meer uitdaging kunnen we nu wel aan. Josh en ik krijgen twee bedjes en een parasol van de surfschool zodat we van de kant kunnen mee genieten, incl een zwerfhond en tientallen offertjes om ons heen die met de vloed allemaal langzaam in de zee verdwijnen en om ons heen drijven. We blijven ons daar steeds weer over verbazen dat er geen stapje verder word gedacht. Dat al die plastic zakjes met rijst, eieren, kleertjes, doeken en andere spullen “for good luck” zo die kostbare natuur indrijven. Josh gaat gelijk lekker spelen in het zand en ik maak foto’s en filmpjes. Twee uur lang zijn de mannen bezig in de zee, het ziet er heerlijk uit en soms zelfs surfen ze op flink hoge golven. Het is een perfecte afsluiting van een prachtige vakantie! Als ze er eenmaal uit komen zijn ze wel moe maar mega enthousiast dat het zo gaaf was. En Josh heeft die twee uur lang heerlijk gespeeld aan de water lijn.
In het huisje duiken we allemaal in het zwembad om het zoute water van ons af te spoelen, de boys lekker in de blote billen. Dit noemen wij altijd “de witte dolfijn” als ze dan onder water duiken hihi. En wit dat die dolfijntjes zijn in vergelijking met de rest van hun bruine lichamen ;)

We laten in het huis lunch bezorgen want ons plan is om de kinderen nog te laten slapen voor we naar het vliegveld vertrekken. Ze zullen vannacht pas rond 01.00 uur kunnen gaan slapen in het vliegtuig dus ze moeten het heel lang vol houden. We hopen dat dat beter zal gaan als ze ‘s middags nog slapen. Het plannetje werkt, yes! Josh en Liam slapen zeker 2 uur, Noah en Jame wat onrustiger maar toch wel even goed gerust. In die twee uurtjes spelen Roald en ik Tetris met het inpakken van de koffers, met die extra koffer past het precies.

De eerste vlucht naar Singapore vertrekt om 20.30 uur en duurt maar 2,5uur. We hebben mazzel want afgelopen week zijn we naar zilver gegaan bij KLM waardoor we overal sky priority hebben en nergens in een rij hoeven te staan met inchecken of boarden, geen overbodige luxe als je met 4 kids reist. Tijdens de korte vlucht mogen de kids een film kijken. Om 00.30 uur vliegen we door naar Amsterdam, we gaan al vrij snel na het opstijgen tanden poetsen met de kids en proberen te slapen. Ik en de jongens slapen ongeveer 5 uur. Roald kan gelukkig nog een paar uurtjes langer slapen. Als we gaan landen horen we van de piloot dat het in Nederland regent en hij zegt “houd jullie vast want als je vanuit Bali komt ga je schrikken van de temperatuur, het is 5 graden!” Nou dat is zeker even schrikken, dat zijn we niet gewend. Gemiddeld 30 graden zit nu in ons lijf. Dat word weer even wennen. Vanavond mogen we bij opa en oma eten en we besluiten dat we morgen andijviestamppot eten, want dat past wel bij het weer. Om 8.00 uur landen we, nu nog 2 uurtjes met de bus naar het Zeeuwse alleen moeten we eerst nog op de wegenwacht wachten want als we bij de bus aankomen blijkt de accu leeg. Gelukkig worden we redelijk snel geholpen.

Allemaal zijn we blij dat we geland zijn en straks weer thuis zijn, weer knuffelen met de katten, weerzien van familie en vriendjes en lekker in je eigen bed maar toch zeggen we allemaal tegen elkaar dat we best nog wel een weekje langer hadden willen blijven.
Wat was de natuur toch mooi, wat was het klimaat toch fijn zo lekker warm, wat was het relaxed dat we niets moesten en elke dag een optimaal vakantie gevoel hadden, wat een avonturen hebben we beleefd, wat hebben we veel geleerd van een andere cultuur en lieve mensen leren kennen. Ondanks dat het soms ook pittig was hebben we het voornamelijk ontzettend naar ons zin gehad en is het een herinnering voor het leven. We zijn trots op onze eigen Wayan (Noah), Made (Liam), Nyoman (Jame) en Ketut (Josh) (de standaard grap als ze ons daar weer zagen aankomen met 4 jongens op een rij). Ze moesten enorm flexibel zijn en dat hebben ze mega goed gedaan! Overal waar we kwamen en waar er voor ons werd gezorgd zeiden de boy’s in het Indonesisch: “Terima kasih” wat dank je wel betekend. We zeggen dankbaar met onze handen tegen elkaar:  “Terima Kasih” Singapore en Bali. Dan horen we in ons hoofd terug “sama sama”graag gedaan. 🙏🏽

photo-output_4photo-output_3photo-output_2photo-output_1photo-output_0photo-output_9photo-output_8photo-output_7photo-output_6photo-outputphoto-output_0photo-output_1photo-output_8photo-output_9photo-output_7photo-output_6photo-output_5photo-output_4photo-output_3photo-output_2photo-output_1photo-output_0photo-output_9photo-output_8photo-output_6photo-output_5photo-output_4photo-output_7photo-output_3photo-output_2photo-output_1photo-output_0photo-output_8photo-output_7photo-output_6photo-output_4photo-output_5photo-output_3photo-output_2photo-outputphoto-output_1photo-output_0photo-output_3photo-output_2photo-output_1photo-output_0photo-output_6photo-output_5photo-output_4photo-output_3photo-output_1photo-output_2photo-output_0photo-output_8photo-output_4photo-output_3photo-output_2photo-output_1photo-output_0photo-outputphoto-output_1photo-output_0photo-outputphoto-output_1photo-output_0

Van reisblog naar fotoboek
reisdrukker.nl

1. Anne:
    Home sweet home!😻
  2. Marianne:
    25 april 2024
    We gaan de reisverhalen een beetje missen. Was zo leuk om te lezen. Maar na een poosje misschien weer op stap en voor nu welkom thuis xx
  3. Familie Jansen:
  4. Monique:
    25 april 2024
    Fijn dat jullie genoten hebben en dat alles goed is gegaan met de kids. Bedankt voor jullie avontuur! Voor nu lekker nagenieten!
  5. Familie Jansen:
  6. Nicole:
    25 april 2024
    Wat was 't heerlijk om de verhalen te lezen en de prachtige foto's te bekijken....
    Hopelijk hebben jullie de accu lekker op kunnen laden om weer te gaan werken, ook dan kijk ik weer uit naar de prachtige plaatjes.
    Gr nicole nicodem
  7. Familie Jansen:
  8. Mirjam:
    25 april 2024
    Wat een afsluiter van een mooie avontuur super home sweet home winterkleding weer aan 😃😉
  9. Familie Jansen:
    26 april 2024
    Nou gister idd de winterjassen aan haha
  10. Serge:
    25 april 2024
    Kwam ik er net een beetje in, is het afgelopen 😯. Prachtige vakantie hebben jullie gehad! Dat wordt echt even wennen aan ons calvinistische landje voor jullie. Welkom terug!
  11. Familie Jansen:
    26 april 2024
    Nou wij ook! Haha hadden nog wel langer kunnen blijven. Thx voor het volgen en het was zeker heeel mooi! Vooral nu wennen aan het weer 🥶
  12. Jet:
    25 april 2024
    Wat een mooie vakantie! En wat leuk om daarvan mee te genieten via de foto's en verhalen.
  13. Familie Jansen:
  14. Daniel Burdett:
    Very good, very nice 👌
  15. Familie Jansen:
    27 april 2024
    Xxx 😘
  16. Hans,Karin:
    26 april 2024
    Bedankt voor de leuke verhalen en de mooie foto’s.
    Een hele belevenis voor jullie maar zeker ook voor de kids.
    We hebben er van mee genoten.
  17. Familie Jansen:
    27 april 2024
    Tnx! Leuk dat jullie er van genoten hebben!